Možganska kap

Možganska kap

Možganska kap

Z nevrorehabilitacijo dosežemo izboljšanje vzorca in hitrosti hoje, izboljšanje ravnotežja ter boljšo uporabo rok. S tem pomembno vplivamo na kakovost življenja. Rezultati, doseženi z uporabo sodobne tehnologije, so dolgotrajni.

Možgansko kap povzroči nenadna resna okvara v delovanju možganov ali propad oziroma uničenje nekega njihovega predela. Posledice možganske kapi se kažejo v izgubi sposobnosti za učinkovito delovanje tega dela možganov in z njim povezanih telesnih in duševnih zmožnosti.

V procesu rehabilitacije je potrebno upoštevati težo nevrološke okvare. Priporočljiva sta večja intenzivnost in daljše trajanje rehabilitacije. Terapevtski postopki vsebujejo ponavljajočo se in intenzivno vadbo spretnosti, ki jih uporabnik potrebuje za izvajanje funkcijskih nalog in dejavnosti. V obravnavo vključujemo manualno fizioterapijo, delovno terapijo, zdravstveno nego, logopedijo, informiranje, svetovanje uporabniku in svojcem. Na razpolago imamo širok nabor robotskih naprav, ki nam omogočajo sodoben pristop v rehabilitaciji.

Bi radi vedeli, če vam lahko pomagamo?