Ginekologija

Ginekološki pregled
Brisa materničnega vratu (PAP ali Papanicolaou)
Ultrazvočni pregledi
Kolposkopski pregledi
Pregledi in ultrazvok dojk
Svetovanje in zdravljenje menopavzalnih težav
Pregledi nosečnic
Svetovanje ob neplodnosti
Odkrivanje in zdravljenje predrakavih sprememb, genitalnih bradavic in drugih sprememb
Labioplastika
Ožanje ohlapne nožnice
gineko testna

V naši ginekološki ambulanti poleg splošnih ginekoloških pregledov ponujamo tudi svetovanje ob neplodnosti. Svetovanje pri neplodnosti opravlja zdravnica s subspecializacijo iz reproduktivne medicine (združenja ESHRE), ki se že vrsto let ukvarja z zdravljenjem neplodnosti. Poleg tega se ukvarja tudi z odkrivanjem in zdravljenjem predrakavih sprememb materničnega vratu, genitalnih bradavic in drugih sprememb, ki se pojavijo na ženskih intimnih področjih.

LASERSKI POSEGI V GINEKOLOGIJI

Nudimo celotni spekter estetskih posegov z laserjem na ženskih intimnih delih, kot so labioplastika in oženje ohlapne nožnice, ob inkontinenci, ob motnjah statike ter odstranjevanje kožnih sprememb in kondilomov

Na voljo imamo najnovejši vrhunski laser slovenskega podjetja Fotona (preberi več o tehnologiji Fotone tukaj), ki je visoko cenjen v svetovnem merilu. Uporabljamo aparat  SY SpectroÒ, ki ima vključene vse optimalne tovarniške nastavitve Fotona SmoothÒ za neinvazivno zdravljenje v ginekologiji. Erbijski laser deluje v optimalnem infrardečem območju (2940 nm), ki omogoča najboljšo absorpcijo v sluznici in s tem kontrolirano delovanje prav tam, kjer mi želimo, brez nevarnosti za poškodbo globljih tkiv. Naš aparat ima tudi neodimski laser, ki ga lahko uporabljamo za odstranjevanje žilnih sprememb na spolovilu, odstranjevanje maščobnega tkiva in odstranjevanje dlak.

IncontiLaseÒ

Veliko žensk ima težave z nehotenim uhajanjem urina. S pomočjo laserj na neinvaziven način zdravimo težave z uhajanjem urina. Laserski posegi so najbolj učinkoviti pri blagih do zmernih težavah uhajanja urina ob naporih (kašljanje, kihanje, skakanje, smeh,…). Zato ne čakajte in nas čim prej obiščite. Tudi ženskam z mešano urinsko inkontinenco lahko promagamo tako, da ublažimo vsaj tisti del, ko urin uhaja ob naporu. Poseg z našim laserjem provzroči preoblikovanje vezivnega tkiva v sluznici nožnice in na področju odprtine sečnice. S tem okrepimo oporo sečnice in tako zmanjšamo ali popolnoma ustavimo uhajanje urina.

Običajno je potrebno opraviti dva do največ tri 30 minutne posege, ki so neboleči. Posege opravimo v razmaku enega meseca.

IntimaLaseÒ

Ženske po porodu, predvsem po večih porodih, imajo lahko težave zaradi ohlapne nožnice. To jih moti v vsakdanjem življenju in pri doživljanju spolnih odnosov. Z našim laserjem na neinvaziven način povzročimo preoblikovanje vezivnega tkiva celotne nožnice in tako zožimo nožnico. Običajno je potrebno opraviti dva do največ tri posege, ki so neboleči. Vsak poseg traja približno 15 minut, izvajamo pa ga v razmaku enega meseca.

ProlapLaseÒ

Po nosečnostih, pri slabosti vezivnega tkiva ali v procesu staranja, se lahko pri ženskah pojavijo različne oblike zdrsa medeničnih organov. Če pride do raztezanja sprednje stene nožnice, rečemo temu cistokela, če pride do raztezanja zadnje stene nožnice, pa rektokela. Če imate težave zaradi spuščanja medeničnih organov, lahko z našim laserjem to odpravimo. Laser povzroči, da se kolagenska vlakna v vezivnem tkivu nožnice preoblikujejo in hkrati nastajajo nova. Stopnja zdrsa medeničnih organov se popravi običajno že po prvem posegu, ki je neboleč in traja približno 30 min. Po potrebi pa opravimo še en do dva dodatna posega v razmaku enega meseca.

RenovaLaseÒ

Pri mnogih ženskah v menopavzi se pojavijo težave zaradi pomanjkanja estrogenov, ki vodijo v stanjšanje stene nožnice in sluznice spolovila. Če imate težave zaradi suhe nožnice, občutek pečenja in bolečine pri spolnih odnosih, ne odlašajte in nas čim prej obiščite. Naš laser na nežen način ogreje nožnico in zunanje spolovilo, kar povzroči nastajanje novih žilic, poveča prekrvavitev in povzroči obnavljanje stanjšanih tkiv. Ta poseg se še posebej priporoča ženskam po zdravljenju raka dojk, ki ne smejo uporabljati preparatov, ki vsebujejo estrogene. Običajno je potrebno opraviti dva do največ tri posege, ki so neboleči. Vsak poseg traja približno 30 min, izvajamo pa jih v enomesečnem razmaku.

Odstranjevanje genitalnih bradavic ali drugih kožnih izrastkov ter estetski posegi

Z našim laserjem lahko opravimo odstranjevanje genitalnih bradavic in drugih kožnih sprememb na intimnih predelih. Na nekirurški način lahko popravimo tudi izgled ženskega zunanjega spolovila. Pri tem uporabimo lokalni anestetik, da omrtvičimo okolno kožo ali sluznico in poskrbimo, da je poseg neboleč. Običajno je dovolj en poseg, ki traja nekaj minut. Po potrebi, pa lahko poseg ponovimo po enem mesecu.

Zdravljenje sprememb na materničnem vratu

V našem centru dela izkušena specialistka za zdravljenje začetnih oblik predrakavih sprememb materničnega vratu. Če je sprememba omejena na nožnični del materničnega vratu, jo lahko varno odstranimo z laserjem. S pomočjo našega laserja na neboleč način odstranimo spremembe in virus HPV, ki te spremembe povzroča. Pomanjkljivost posega je, da ga lahko uporabimo le, če je sprememba v celoti vidna. Pomembna prednost pa je, da se ne skrajša maternični vrat in tako po laserskem posegu ni povišanega tveganja za prezgodnji porod.

 

FIZIOTERAPIJA V GINEKOLOGIJI

Doc. dr. Darija Šćepanović in strok.sod. Lidija Žgur sta priznani fizioterapevtki in strokovnjakinji za konzervativno zdravljenje nenadzorovanega uhajanja urina in blata, povešanja in zdrsa organov medeničnega dna in medenične bolečine.

Na podlagi izčrpne fizioterapevtke ocene vaših znakov in simptomov oblikujemo načrt fizioterapevtske obravnave skladno s sodobnimi priporočili in smernicami mednarodnih strokovnih združenj. Pri tem uporabljamo tudi najsodobnejše diagnostične in terapevtske tehnologije kot so ultrazvok, tlakovni ter EMG biološko povratno zvezo (angl. biofeedback).

 

 

Dejavnost izvaja Kirurgija Itero d.o.o.

Zdravstveni izvajalci

Za vas bodo poskrbeli

Branislav Franjić
Branislav Franjić
dr. med., specialist ginekologije in porodništva
doc. dr. Nina Jančar
doc. dr. Nina Jančar
dr. med., spec. ginekologije in porodništva
Vinko Jerićević
Vinko Jerićević
dr. med., specialist ginekologije in porodništva
doc. dr. Darija Šćepanović
doc. dr. Andrej Vogler
doc. dr. Andrej Vogler
dr. med., specialist ginekologije in porodništva
strok. sod. Lidija Žgur

Cenik storitev

StoritevCena
Ginekološki pregled45 EUR
Ginekološki pregled z brisom60 EUR
Nadaljni ginekološki pregled35 EUR
Ginekološki ultrazvok40 EUR
Posvet25 EUR
Testiranje za HPV50 EUR
Izpiranje nožnice40 EUR
Dilatacija cervikalnega kanala35 EUR
Vstavitev obročka (IUD)60 EUR
Odstranitev obročka (IUD)40 EUR
IUD Mirena105 EUR
IUD Jaydess95 EUR
IUD Kyleena140 EUR
IUD Flexi T20 EUR
Laboratorijski pregled urina10 EUR
bHCG10 EUR
Zdravniško potrdilo20 EUR
Recept 5 EUR
Prvi pregled nosečnice45 EUR
Nadaljni pregled nosečnice35 EUR
Porodniški ultrazvok40 EUR
Ultrazvočna morfologija60 EUR
CTG30 EUR
Klinični pregled dojk35 EUR
Prvo svetovanje ob neplodnosti (par)70 EUR
Nadalnje obravnave ob neplodnosti35 EUR
Ultrazvok dojk50 EUR
Merjenje kostne gostote45 EUR
Odstranjevanje kondilomov in drugih sprememb z laserjem, manjše področje120 EUR
Obsežno odstranjevanje kondilomov ali drugih sprememb z laserjem250 EUR
Lasersko zdravljenje materničnega vratu (ploščati kondilomi, PIL-NS, PIL-VS)180 EUR
Zdravljenje brazgotin z laserjem (po epiziotomiji, po carskem rezu)180 EUR
Lasersko zdravljenje lichna 180 EUR
Učvrstitev nožnice, IntimaLase®, prvi poseg200 EUR
Učvrstitev nožnice, IntimaLase®, ponovni poseg280 EUR
Zdravljenje urinske inkontinence z laserjem, IncontiLase®, prvi poseg200 EUR
Zdravljenje urinske inkontinence z laserjem, IncontiLase®, ponovni poseg280 EUR
Lasersko zdravljenje cistokele/rektokele, ProlapLase®, prvi poseg200 EUR
Lasersko zdravljenje cistokele/rektokele, ProlapLase®, ponovni poseg280 EUR
Lasersko zdravljenje genitourinarnega sindroma menopavze, RenovaLase®, prvi poseg250 EUR
Lasersko zdravljenje genitourinarnega sindroma menopavze, RenovaLase®, ponovni poseg180 EUR
Laserska labioplastika800 EUR

Cenik velja od 1.9.2021.

Vse cene so v EUR. DDV v skladu s 1. in 2. točko prvega odstavka 42. člena ZDDV-1 in 61. člena pravilnika o izvajanju ZDDV-1 ni obračunan.

Bi radi vedeli, če vam lahko pomagamo?