Kako pomagamo

Naše naprave

naprava-lokomat

Lokomat

Lokomat je medicinska robotska naprava, ki zagotavlja visoko intenzivni in ponavljajoči obrazec fiziološke hoje. Fiziološki način hoje je zavarovan z individualno nastavljivim eksoskeletom v kombinaciji z dinamičnim podpornim sistemom. Hitrost, intenzivnost in podpora se prilagajajo trenutnim zmožnostim posameznega uporabnika. S tem je lahko zagotovljena največja možna učinkovitost terapije.

naprava-armeo-spring

Armeo Spring

Armeo Spring je namenjen osebam, ki so izgubile ali imajo omejeno funkcijo v zgornjih okončinah. Ergonomski in nastavljiv eksoskelet zajema celotno roko, od rame do prstov. V potrebni meri nudi roki oporo, tako da uporabnik aktivno sodeluje v terapiji na njemu prilagojen način.

naprava-andago

Andago

Andago se vključuje v terapevtski proces med robotsko podprto hojo na Lokomatu in prosto hojo. Uporabniku omogoča samostojno hojo, podporo v smislu odvzema telesne teže, mobilnost in intenzivno terapijo različnih funkcionalnih gibov z ravnotežnimi vajami. Je idealno orodje za pomoč pri pripravi na vsakdanje življenje.

naprava-amadeo

Amadeo

Amadeo se uporablja za rehabilitacijo prstov. Omogoča pasivno, asistirano in aktivno terapijo. Namenjen je osebam, ki imajo nevrološke ali ortopedske motnje in se lahko uporablja v vseh fazah rehabilitacije. Način njegove uporabe temelji na lastnem sistemu ocenjevanja mišične moči, gibanja, tonusa in spastičnosti.

naprava-pablo

Pablo

Pablo je brezžična rehabilitacijska naprava, ki potrebne podatke zajema na daljavo s pomočjo senzorjev. Z možnostjo enostranske ali dvostranske terapije je namenjena zdravljenju celotnega telesa (roke, prsti, noge, telo, glava).Vgrajeni merilni senzorji z inercijskimi merilnimi enotami merijo potek vseh vrst gibanja in pri tem uporabljene moči. To nudi številne možnosti, ki skupaj z motivacijskimi vajami zagotavljajo v točno določeni cilj usmerjeno terapijo.

naprava-tymo

Tymo

Prenosni posturografski sistem je najtanjša balansirna plošča na svetu. Tymo ponuja teste ravnotežja, ki dajejo vpogled v pomanjkljivosti, ki jih nekdo utrpi zaradi bolezni ali poškodbe. Grafični rezultati zagotavljajo jasno sliko območja, kjer je največji primanjkljaj ravnotežja. S tako kvalitetnimi podatki je vadba ciljno usmerjena v učenje posturalne kontrole, ki je osnova vseh vrst gibanja.

naprava-vibramove

Vibramoove

Vibramoove tehnologija je v svetovnem merilu povsem nova. Omogoča ohranjanje senzoričnih in motoričnih funkcij, tudi tedaj, ko samo gibanje ni mogoče. Kot taka je uporabna tudi v najbolj zgodnjih fazah rehabilitacije. Povečuje nevroplastičnost in omejuje obseg dodatnih poškodb, ki jih povzroča pomanjkanje gibanja. Cilj te terapije je preprečiti ” deprogramiranje senzoričnih nevronov”. Omogoča gibalno treniranje, stimulacijo nevroplastičnosti in uravnavanje mišičnega tonusa.

67916-10831155

Super magnetoterapija

Super magnetoterapija (SIS) je najnovejša tehnologija, ki temelji na elektromagnetnem polju, katerega moč doseže do 2,5 T, kar je veliko močneje kot pri preiskavi z magnetno resonanco. Poleg tega se terapevtski učinek določa tudi s frekvenco, ki doseže do 150 Hz, s čimer vplivamo na vse stopnje bolečine. Glavni učinek terapije je takojšnje zmanjšanje bolečine, kar lahko občutimo že po prvi terapiji. Zelo priporočljiva je za hitrejše celjenje zlomov in stimulacijo mišic.

Proces

01
Gradation Image
Vstop
Uporabnik najprej posreduje obstoječo zdravstveno dokumentacijo. Če ne obstajajo razlogi, ki onemogočajo izvajanja nevrorehabilitacije, se izvede prvi pregled.
02
Gradation Image
Ocenjevanje
Uporabljamo standardizirane mednarodno uveljavljene teste za ocenjevanje, ter izvajamo meritve tudi s pomočjo robotskih naprav.
03
Gradation Image
Načrt
Oblikujejo se realni cilji rehabilitacije, ki odražajo želje uporabnika. Izdela se načrt rehabilitacije, ki vsebuje terapevtske metode in čas trajanja programa.
04
Gradation Image
Terapija
Izvajanje programa. Programi so praviloma intenzivni s trajanjem do 6ur dnevno in v obsegu do 12 tednov
05
Gradation Image
Ocena napredka
Napredek merimo in ocenjujemo v naprej določenih intervalih, ki so odvisni od zdravstvenega stanja ter diagnoze. Ocena napredka nas vodi pri nadaljni izbiri terapevtskih metod.
06
Gradation Image
Zaključek
Ob zaključku pripravimo in predstavimo zaključno nevrorehabilitacijsko poročilo ter uporabnika in njegove svojce informiramo, kako lahko aktivno sodelujejo v rehabilitacijskem vseživljenjskem procesu.

Namestitev

Uporabnikom iz oddaljenih krajev svetujemo pri namestitvi. V hotelu ali stanovanju, prilagojenem bivanju gibalno oviranim osebam. Lahko organiziramo tudi pomoč pri bivanju na začasnem domu in lokalne prevoze.