Nataša Nikolić

Nataša Nikolić

dr. med., specialistka fizikalne in rehabilitacijske medicine

QUALIFICATIONS

Master of Science
University Limerick

Language

Fluent English

Področje dela

Nevrorehabilitacija
Rehabilitacija otrok
Obravnava popoškodbenih stanj
Obravnava degenerativnih obolenj hrbtenice in sklepov
Konzervativna obravnava
Pooperativna rehabilitacija
Limfedem
Rehabilitacija roke po poškodbi ali obolenju rok

Predstavitev

Nataša Nikolić, dr. med., specialistka fizikalne in rehabilitacijske medicine je dolgoletne izkušnje s področja fizikalne medicine in rehabilitacije pridobivala v Kliničnem centru Srbije, Inštitutu za rehabilitacijo Beograd, Specialni bolnišnici za cerebralno paralizo in razvojno nevrologijo, Inštitutu za rehabilitacijo SOČA, Ljubljana, Zdravilišču Terme 3000. Specializirana je na področju laseroterapije, nevrorehabilitacije, rehabilitacije ortopedskih in revmatoloških bolezni.

Diplomirala je na Medicinski fakulteti v Zagrebu leta 1989, specialistični izpit s področja fizikalne in rehabilitacijske medicine pa je opravila leta 1999 na Medicinski fakulteti Univerze v Beogradu. Med leti 1999 in 2012 je bila zaposlena kot specialistka fizikalne in rehabilitacijske medicine v Specialni bolnišnici za cerebralno paralizo in razvojno nevrologijo v Beogradu, kjer je delala kot vodja ambulantno-polikliničnega oddelka ter fiziater-konzultant na neonatološkem oddelku Kliničnega centra Zemun v Beogradu. Leta 2011 je začela delovati kot predsednica strokovnega sveta bolnišnice.

V Sloveniji je zaposlena od leta 2012, ko je tudi opravila nostrifikacijski izpit na URI SOČA, in sicer na področju rehabilitacije ortopedskih, revmatoloških in nevroloških bolnikov. Od leta 1999 je članica Zdravniške zbornice Srbije in članica združenja fiziatrov Srbije, od leta 2012 pa je pravtako članinca Zdravniške zbornice Slovenije ter članica Združenja fiziatrov Slovenije.