doc. dr. Klemen Bedenčič

doc. dr. Klemen Bedenčič

dr. med., specialist ortopedske kirurgije

QUALIFICATIONS

Master of Science
University Limerick

Language

Fluent English

Področje dela

Operativno zdravljenje artroze kolka – endoprotetika
Operativno zdravljenje artroze kolena – endoprotetika
Športne poškodbe gležnja
Artroskopija gležnja
Rekonstrukcijski posegi na Ahilovi tetivi
Korekcije ploskega stopala
Korekcije deformacij sprednjega dela stopala

Predstavitev

Klemen Bedenčič se je rodil leta 1985 v Ljubljani. Po šestih letih študija je leta 2010 diplomiral na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Že v času študija se je aktivno vključeval v stroko in za svoje raziskovalno delo prejel Prešernovo nagrado. Kot študent je veliko časa preživel v operacijskih dvoranah Kirurškega sanatorija Rožna dolina in ljubljanskega Univerzitetnega kliničnega centra.

Po končanem študiju se je zaposlil v Splošni bolnišnici Novo mesto, kjer je leta 2017 končal specializacijo iz ortopedske kirurgije. Med specializacijo je leta 2016 končal tudi doktorski študij na Univerzi v Ljubljani. Ves čas se izobražuje na raznih mednarodnih tečajih in v operacijskih dvoranah v Belgiji, Franciji, Nemčiji in Avstriji, predvsem na področju stopalne kirurgije in protetike.

Na področju stopalne kirurgije, je v Splošni bolnišnici Novo mesto uvedel številne nove metode zdravljenja. Redno se udeležuje mednarodnih kongresov širom po Evropi, tudi z aktivno udeležbo in objavlja strokovne članke v priznanih mednarodnih strokovnih revijah.

Kot prvi v Sloveniji je izvedel implantacijo umetnega sklepa nožnega palca.