dr. Janez Mohar

asist. dr. Janez Mohar, dr.med.

dr. med., specialist ortopedske kirurgije

QUALIFICATIONS

Master of Science
University Limerick

Language

Fluent English

Področje dela

Infiltracijske tehnike ledvene hrbtenice (fasetna blokada, epiduralna blokada, intervertebralna blokada korenine spinalnega živca)
Endoskopija ledvene hrbtenice
Mikroskopski miniinvazivni dekompresijski posegi na ledveni hrbtenici
Dekompresija in kostna zatrditev vratne hrbtenice
Miniinvazivna kostna zatrditev gibljivih segmentov ledvene hrbtenice
Klasično operativno zdravljenje degenerativnih sprememb ledvene hrbtenice
Operativno zdravljenje deformacij hrbtenice

Predstavitev

asist. dr. Janez Mohar, dr. med., je specialist ortopedske kirurgije, redno zaposlen na Oddelku za kirurgijo hrbtenice v Ortopedski bolnišnici Valdoltra.

Diplomiral je na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani leta 2004. Po uspešno zaključeni specializaciji leta 2012 je pot nadaljeval še na doktorskem študiju. Leta 2016 je uspešno zagovarjal doktorsko disertacijo na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani. Dodatna in poglobljena znanja je pridobival v številnih tujih državah, med drugim v Avstriji, Nemčiji, Švici, Franciji ter na Nizozemskem. Leta 2018 mu je Eurospine, krovna evropska strokovna organizacija podelila Eurospine Diplomo, ki zagotavlja, da je njegovo znanje na področju zdravljenja hrbtenice standardizirano z evropsko doktrino.

Je član prestižne strokovne organizacije Scoliosis Research Society, ki združuje pribljižno 1500 najboljših svetovnih kirurgov na področju zdravljenja deformacij hrbtenice. Med svojo kirurško prakso je izvedel več kot 1000 v mednarodnem registru Spine Tango dokumentiranih operacij vratnega, prsnega, ledvenega ter križničnega dela hrbtenice degenerativne, deformacijske, poškodbene, tumorske in vnetne patologije. Pri instrumentiranih revizijah in rekonstrukcijah deformacij hrbtenice se poslužuje uporabe 3D tiskanih pacientu-specifičnih vodil za pripravo ležišča vsadka (vijaka) v kost, ki med vsemi opisanimi tehnikami omogoča najnatančnejši položaj le-tega.