asist. dr. Gabrijela Simetinger

asist. dr. Gabrijela Simetinger

dr. med., specialistka ginekologije in porodništva, specialistka spolne medicine, medicinska seksologinja

QUALIFICATIONS

Master of Science
University Limerick

Language

Fluent English

Področje dela

Spolna medicina
Medicinska seksologija

Predstavitev

Gabrijela Simetinger je po poklicu ginekologinja, porodničarka, socialna delavka, specialistka spolne medicine z evropskim izpitom in medicinska seksologinja. Leta 1996 je končala Medicinsko fakulteto v Ljubljani, vzporedno z medicino je končala še višješolski študij na Fakulteti za socialno delo. Specializacijo iz ginekologije in porodništva je zaključila leta 2004 in naredila specialistični izpit s pohvalo.
Že med študijem je sodelovala z različnimi nevladnimi organizacijami in delala na področju ženske problematike in ženske seksualnosti ter se dodatno izobraževala v Angliji o obravnavi zlorabljenih travmatiziranih žensk in v Afriki, kjer je spoznavala etnično kulturne razlike in psihoseksualne težave, ki jih imajo obrezane ženske. Bila je članica Balintovih skupin in svetovalka na Klicu v duševni stiski.
Na področju spolne medicine se je šolala v Oxfordu in leta 2012 opravila specialistični izpit iz spolne medicine. Leta 2015 je doktorirala na področju ženske spolnosti. Je predavateljica na Fakulteti za zdravstvene vede Novo mesto in asistentka, uči praktične veščine, na Medicinski fakulteti v Ljubljani.
Je članica evropskih in mednarodnih organizacij na področju spolne medicine in seksologije ter članica Izobraževalnega odbora evropskega združenja za spolno medicino in supervizorka za kandidate za evropski izpit iz spolne medicine. Je predsednica Slovenskega seksološkega društva in je aktivna v slovenski sekciji za spolno medicino.
Pri izvajanju psihoseksualne terapije upošteva Deklaracijo o spolnih pravicah Svetovnega združenja za spolno zdravje.
Za svoje delo na področju spolnega zdravja žensk je leta 2021 prejela nagrado Fierce Women, Women on Women (WoW) Mesta žensk.